قیمه نثار یکی از غذاهای محلی و سنتی شهر قزوین است که معمولا در مهمانی ها و مراسم های ویژه تهیه و سرو میشود. دستور پخت قیمه نثار بسیار راحته و شما این غذای خوشمزه رو به راحتی می توانید در منزل درست کنید . 

 

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار:

  • گوشت خرد شده : 300 گرم
  • زرشک : 4 قاشق غذاخوری
  • برنج : 4 پیمانه
  • پیاز : 1 عدد متوسط نگینی خرد شده
  • خلال پسته : 1 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام : 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب : 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده : 1 قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین : 1 قاشق غذاخوری
  • شکر : 2 قاشق غذاخوری
  • کره : 50 گرم
  • رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری

 

مراحل تهیه قیمه نثار :

در شیکفود همراه ما باشید

برنج را از قبل شسته و یکی دو ساعت بخیسانید، قابلمه ای را آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس برنج و مقداری نمک بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و برنج نرم شود سپس آن را آبکش کنید.

در این فاصله پیاز را پوست گرفته و خرد کنید ، قابلمه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید سپس پیاز را افزوده و سرخ کنید.

در این مرحله نمک، دارچین، فلفل و زردچوبه را افزوده و بعدی از کمی تفت دادن گوشت را نیز بریزید و با پیاز و ادویه ها تفت دهید.

کره ، شکر ، زرشک را داخل تابه ای ریخته و  تفت دهید تا هم کره آب شود و زرشک  هم کمی پخته شود .

خلال پسته و خلال بادام را داخل گلاب ریخته و بعد از نیم ساعت آبکش کنید و یک سوم آن را برای تزئین برداشته و کنار بگذارید .

در قابلمه ای کمی آب روغن ریخته و ته دیگ نان بیندازید و سپس به صورت لایه ای برنج ، گوشت ، زرشک ، خلال ها را می ریزیم و به مدت 30 دقیقه می گذاریم دم بکشند .

 

نکات :

  1. شما می توانید برنج را سوا و مواد را هم سوا درست کنید و در نهایت در دیس به صورت لایه لایه مواد را ریخته و سرو کنید .
  2.  قیمه نثار شما درست شد ، می توانید آن را در ظرف مخصوص  سرو کنید و با زرشک و خلال بادام و خلال پسته و برنج زعفرانی تزئین کنید .

 

خواص زرشک:

  • درمان اسهال
  • بهبود سوء‌هاضمه
  • پیشگیری و بهبود دیابت
  • کمک به سلامت قلب
  • پاک‌سازی و سم‌زدایی کیسه‌ی صفرا و کبد
  • مبارزه با: 
  • چاقی شکم،
  •  قند خون بالا،
  • تری‌گلیسرید بالا،
  • فشار خون بالا ،
  • پایین‌بودن کلسترول خوب (HDL)