ترشی بادمجان شکم پـر

بنا به درخواست تعدادی از دوستان که طرز تهیه ترشیهای مختلف رو خواسته بودند، تصمیم گرفتم دستور تهیه چند مدل ترشی و شوری مختلف رو براتون بزارم،و چون الان فصل 

ترشیجاته و ممکنه تو نوبت گذاشتن دستورها دیر بشه،پس همشونو از نوبت خارج میکنم و با پارتی بازی میارمشون ابتدای صف و این هفته تمام آموزشهارو به این مبحث

 اختصاص میدم،

خوب برای شروع میریم سراغ دستور بادمجان شکم پر،که الحق جزئه خوشمزه ترین و پر طرفدارترین انواع ترشیه،

که البته به خاطر مقدار بیشتر آب و نمک نسبت به سرکه بهتره بهش بگیم بادمجون شور تا ترشی بادمجان.

 

مواد لازم:

بادمجان متوسط

گل کلم خورد شده

هویج خورد و یا رشته شده

فلفل سبز تند

سیر خورد شده

سبزی معطر ترشی(جعفری،نعناع،شوید،گشنیز،ترخون  و…)

گلپر

سنگ نمک

سرکه قرمز

 

طرز تهیه:

ابتدا بادمونها رو خوب بشورید و دمشونو جدا کنید بعد یه برش سه سانتی کوچولو کنار بادمجون بدید .بادمجونها رو تو قابلمه بچینید،روشون آب نمک و سرکه بریزید

مقدار آب نمک به سرکه نسبت 5 به 1 باشه، مثلا 5 لیوان آب نمک +یک لیوان سرکه (کمتر یا بیشتر کردن این نسبتها بسته به ذائقتون میتونه فرق کنه)

نمک آب رو بچشید،مقدار شوریش کم نباشه،اما اونقدر هم شور نکنید که ته گلو رو بسوزونه،

حتما در تهیه انواع ترشی و شور و خیار شور و… از سنگ نمک استفاده کنید،چرا که استفاده از نمک آشپزخانه به دلیل داشتن ید باعث نرم و گاهی لزج شدن ترشی میشه،

سنگ نمک ترشی رو ترد میکنه

خوب قابلمه محتوی بادمجان +آبنمک+سرکه رو بزارید روی حرارت تا به جوش بیاد،از زمانی که جوش اومد حدود ده دقیقه تا یه ربع در ظرف رو بزارید تا بادمجونها کمی نرم بشد

حواستون باشه که ما نمیخوایم بادمجون پخته بشه،بلکه فقط کمی نرم بشه و از حالت تردی اولیه در بیاد

حالا بادمجونهارو از آب بکشید بیرون و توی سبد بزارید ،یه بشقاب روش برگردونید و بزارید تا فردا کاملا آبش کشیده بشه ،اون آبنمک رو هم نگه دارید برای فردا

مواد داخلی ترشی رو هم خوب خورد کنید،هر چی مواد ریزتر باشند راحتر میشه شکم بادمجون رو پر کرد

مواد خورد شده رو روی یه دستمال پهن کنید تا فردا حسابی خشک بشند و رطوبتی نداشته باشند

خوب برید به کاراتون برسین تا فردا بشه.

در شیکفود همراه ما باشید

مثلا فردا شده

مواد داخلی ترشی رو خوب با هم مخلوط کنید،سبزی خورد شده رو هم ایضا

بادمجونهای چروکیده رو تو دستتون بگیرید و اول آهسته داخلشو کمی فشار بدید تا جا برای مواد باز بشه،بعد با دقت و حوصله مواد رو داخل شکم بادمجون قرار بدید و خوب

 فشار بدید تا منسجم بشه

حالا اگه حسشو دارین برای اطمینان بیشتر دورشون چند دور نخ بپیچین،من چند تا رو پیچیدم و چند تا رو نه،خدا شکر هیچکدوم باز نشدند

حالا بادمجونهارو آهسته روی هم توی ظرف دهن گشاد بچینید و لابلاشون چند حپه سیر و یکی دو شاخه نعناع  و فلفل سبز تند و گلپر بریزید

لایه لایه اینکارو ادامه بدید تا ظرف پر بشه،بعد از اون آبنمکی که دیروز درست کرده بودید بدید روش تا کاملا ظرف پر بشه

(البته اگه همسر شما مثل همسر اینجانب آب نمک رو نریخته باشه دور و بیاین ببینین قابلمه رو شسته و گذاشته بالا و احساس میکنه که خیلی هم کمک کرده)

حالا بزارید یکی دو ساعت در ظرف باز باشه،بعد درشو ببنیدین و بزارید دو روز تو دمای آشپز خونه بمونه و بعد از اون به یخچال و یا جای خنک منتقلش کنید

قول بدید تا دو هفته اصلا سراغش نرید،تا کاملا با خیال راحت برسه و آماده بشه شما برین سروقتش

روایت داریم که اگه در این دو هفته که قراره ترشیها برسند احیانا بعضیها(همسر من که اصلااااا) رفتند و یواشکی به ترشیها دستبرد زدند،شما مجازید که این تنبیه رو بر روی

 ایشون اعمال کنید،همانا که درستکار شوند

خوب دو هفته گذشته و بادمجون شکم پر رسیده و آمادست که نوش جان کنید

اگه با دیدن عکس بقیه ترشیها هم دلتون آب افتاده،چند روز آینده بازم سر بزنید تا دستور تهیه بقیه مدلها رو هم بزارم

منبع: خاتون آنلاین