قیمه نثار مجلسی

مواد لازم قیمه نثار خوشمزه و جا افتاده

  • گوشت قیمه ای خرد شده  :350 گرم
  • برنج خیس کرده :3 پیمانه
  • زعفران دم کرده:1 ق س
  • زرشک سرخ شده:1/2 پیمانه
  • گرد لیمو عمانی :1 ق س
  • نمک :به میزان لازم
  • خلال پسته و بادام:برای تزیین
  • پیاز خرد کرده ریز :2 عددبزرگ
  • لپه خیس کرده:1/2 پیمانه
  • روغن :1/2 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی :2 ق س
  • ادویه خورشتی :1 ق چ
  • ادویه پلویی :  1ق چ
  • گلاب :1ق س

قیمه نثار

قیمه نثار

مواد لازم برای درست کردن قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی:

برای درست کردن قیمه نثار ابتدا گوشت را خرد کررده و در قابلمه مورد نظر بریزید سپس پیاز را هم روی گوشت خرد کنید و روی خرارت ملایم بگذارید درب قابلمه را ببندید و چند دقیقه بگذارید گوشت و پیاز با هم تفت بخورند. هر از گاهی آن را هم بزنید و زمانی که آبش کشیده شد روغن را افزوده و خوب سرخ کنید در ادامه ادویه را ریخته و گوشت را خوب زیر و رو کنید.

طرز تهیه قیمه نثار

طرز تهیه کامل قیمه نثار

در شیکفود همراه ما باشید

لپه را از قبل خیس کرده و در این مرحله به گوشت و پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید این کار از وا رفتن لپه جلوگیری میکند. حالا رب را اضافه کرده و مجدد تفت دهید تا رب رنگ داده و البته بوی خامی آن از بین برود در آخر هم چند لیوان آب بریزید و شعله را زیاد کنید تا بجوشد سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید تا گوشت و لپه خوب بپزدو خورش جا بیافتد. 

 

طرز تهیه قیمه نثار

آموزش درست کردن قیمه نثار و تزئین آن

در 2 دقیقه آخر پخت هم گلاب و مقداری از زعفران را داخل قیمه میریزیم تا جوش بخورد. برنج از قبل خیس داده شده را آبکش میکنیم .

 

آموزش درست کردن قیمه نثار

نحوه درست کردن قیمه نثار خوش طعم و جا افتاده

و درکف ظرفی که میخواهیم برنج و قیمه را مخلوط کنیم کمی آب و روغن میریزیم و میگذاریم تا روی حرارت گرم شوند و یک جوش ریزی بخورد بعد یک لایه از برنج آبکش شده را در کف قابلمه میریزیم و روی آن را ادویه پلویی و گرد لیمو عمانی میریزیم و بعد یک لایه از مایع قیمه را که آب آن گرفته شده روی برنج ها و ادویه ها میریزیم و این مرحله را 2 تا 3 بار به همین ترتیب انجام میدهیم و در آخر کمی روغن  روی حرارت کم اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد و بعد از اینکه برنج دم داد کمی روغن داغ روی برنج میکشیم .

قیمه نثار

غذایی خوشمزه و رنگارنگ "قیمه نثار"

برای تزیین از مقداری برنج زعفرانی به همراه زرشک سرخ شده ، خلال بادام و خلال پسته استفاده میکنیم .

نکات تکمیلی در مورد قیمه نثار

قیمه نثار جزو غذای محلی - قزوین میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
قیمه نثار را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

نکاتی مهم در تهیه قیمه نثار :

  •  خلال پوست پرتقال را از یک شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.
  • برای اینکه این غذا خوب جا بیفتد بهتر است با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته شود و مقدار آب آن کافی باشد.
  • اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود و به عنوان یک غذای مجلسی  تهیه میکنید بهتر است گوشت آن را درشت تر خرد کنید.
  • اگر ازخلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار میشود.
  • محتویات ادویه پلویی را می‌توانید با سلیقه خودتان کم و زیاد کنید.

مهم‌ترین خواص قیمه‌نثار

جالب است بدانید قیمه‌نثار نقش مهمی در تقویت حافظه داشته و از آلزایمر جلوگیری میکند. 
قیمه نثار بخاطر داشتن فسفر، ویتامین d و کلسیم موجب محکم شدن استخوان ها شده و از پوکی استخوان پیشگیری میکند، همچنین و موجب تقویت عمومی بدن شده و در نتیجه انرژی را در بدن زیاد میکند.

این غذای خوشمزه همچنین موجب نشاط را در افراد شده و از استرس و افسردگی جلوگیری میکند.

 قیمه‌نثار به دلیل دارا بودن اسید فولیک برای زنان باردار مفید است و همچنین خوردن ان در دوران قاعدگی از دردهای این دوره می کاهد.

خوردن قیمه‌نثار موجب افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون شده و کم‌خونی را از بین میبرد ، از این رو توصیه میشود کودکان و یا افرادی که لاغر هستند حتما قیمه نثار بخورند. 

 

منبع :نمناک