لوبیا پلومواد لازم لوبیا پلو

  • گوشت ران گوسفندی : 400 گرم
  • لوبیا سبز خرد شده : 500 گرم
  • برنج :4 پیمانه
  • پیاز ریز خرد شده : 1 عدد بزرگ
  • پودر زعفران : 1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه : 1 قاشق چایخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم
  • کره یا روغن حیوانی :به اندازه لازم
  • رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذا خوری
  • زرد چوبه : 1 ق مربا خوری
  • دارچین : 1 ق مربا خوری
  • پودر کاری : 1 قاشق مربا خوری

لوبیا پلو

لوبیا پلو

لوبیا پلو با گوشت

در شیکفود همراه ما باشید

طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه و مجلسی:

لوبیا سبزرا از قبل پاک کرده و بشویید سپس داخل یک آبکش ریخته و بگذارید تا آبش برود.

حالا پیاز را پوست گرفته و خرد کنید سپس با مقداری روغن خوب تفت دهید، در این میان گوشت را خرد کرده و با پیاز تفت دهید تا زمانی که گوشت سرخ شده و تغییر رنگ دهد.

گوشت لوبیا پلو

پخت لوبیا پلو با گوشت

گوشت و پیاز را بخوبی با هم تفت دهید سپس زردچوبه را هم بریزید و مواد را خوب زیر و رو کنید

زردچوبه در لوبیا پلو

زردچوبه در لوبیا پلو

بعد از اینکه زردچوبه با گوشت پیاز خوب مخلوط شد کاری و دارچین را افزوده و مجدد هم بزنید، سپس رب را افزوده و کمی تفت دهید تا رنگ انداخته و بوی خامی اش از بین برود.

رب در لوبیا پلو

اضافه کردن رب به گوشت و پیاز

 بعد از اینکه رب خوب رنگ انداخت و با مواد قبلی مخلوط شد نیم لیتر آب اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

در این فاصله لوبیا ها را در ظرف دیگر و با کمی روغن تفت میدهیم و در آب گوشتی که به جوش آمد اضافه میکنیم .حرارت آن را کم میکنیم تا به آرامی مواد کنار هم بپزند و آب آن تبخیر نشود.

لوبیاسبز

لوبیا در دستور تهیه لوبیا پلو

در 10 دقیقه آخر پخت نمک و نصف پودر زعفران را هم داخل مواد لوبیا پلو میریزیم.

لوبیا پلو

پخت لوبیا پلو

وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن تبخیر شد آن را از روی حرارت بر میداریم تاکمی سرد تر شود.

در این فاصله برنج از قبل شسته شده و خیس خورده را آبکش میکنیم سعی کنید برنج را زنده تر بردارید تا هنگام اضافه شدن با مواد خمیر نشود.

ته قابلمه ای که میخواهیم لوبیا پلو را در آن دم کنیم مقداری روغن و زعفران دم کرده میریزیم و با ته دیگ سیب زمینی کف قابلمه را پر میکنیم.

سپس مقداری از برنج را با کف گیر داخل قابلمه میریزیم و بعد یک لایه از مواد لوبیا که هیچ آبی ندارد روی برنج میریزیم و کاملا مخلوط میکنیم تا برنج سفیدی داخل قابلمه نداشته باشیم و این لایه ها را تا آخر ادامه میدهیم.

از باقی مانده دارچین هم میتوانید برای لای برنج ها استفاده کنید.در آخر هم چند سوراخ با ته قاشق داخل برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی به بالای برنج کشیده شود.از دم کنی هم برای در قابلمه استفاده کنید تا برنج بعد از بخار کردن نرم نشود.

بعد از اینکه برنج پخت میتوانید مقداری کره ذوب شده و یا روغن حیوانی داغ شده روی آن بکشید.

نکات تکمیلی در مورد لوبیا پلو

لوبیا پلو جزو پلو و چلو میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
لوبیا پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

 

نکات مهم برای طبخ لوبیا پلو:

  • بجای ته دیگ سیب زمینی یا نان میتوانید کف قابلمه ای که روغن ریخته اید، یک قاشق ماست چکیده و زعفران غلیظ شده بریزید و بعد برنج و مایه گوشت و لوبیا را لایه لایه داخل قابلمه اضافه کنید.
  • استفاده از گوجه تازه در خوشمزه تر کردن غذا تاثیر بسزایی دارد.
  • لوبیا پلو با گوشت سینه مرغ هم بسیار خوشمزه میشود.
  • اگر میخواهید لوبیا پلو را برای خودتان با برنج ایرانی استفاده کنید حتما برنج را بصورت کته آماده کنید.
  • برای اینکه دانه های برنج در لوبیا پلو درشت و تک تک شود. حتما برنج را از قبل با اب ولرم و نمک خیس دهید.
  • استفاده از پلوپز برای اینکه حرارت یکسانی در کف قابلمه میدهید برای دم کردن لوبیا پلو یا هر پلو دیگری باعث پخت بهتر برنج و ته دیگ میشود.
  • لوبیا پلو در کنار سالاد شیرازی بسیار دلچسب است.


مخلفاتی که در کنار لوبیا لو سرو میشود:

سالاد شیرازی ، دوغ و سبزی تازه از مخلفاتی است که در کنار لوبیا پلو سرو میشود و مزه آن را دو چندان میکند. اما برخی از افراد هم دوست دارند این غذای خوشمزه را با ترشی میل کنند که بسیار دلچسب است.

اما استفاده از ماست کنار لوبیا پلو که خیلی هم در میان مردم طرفدار دارد کار اشتباهی است چرا که ماست مانع جذب اهن گوشت شده و عملا خاصیت ان را از بین میبرد پس بهتر است در کنار این غذای خوشمزه و پر خاصیت از ماست استفاده نکنید. به جای آن از سالاد شیرازی به همراه آب لیموی تازه یا آبغوره و آب نارنج استفاده کنید تا موجب جذب آهن در بدن شود. 

 

خواص لوبیاسبز:
لوبیای سبز مقوی قلب است.
نیروی جنسی را تحریک می‌کند.
قاعده آور است.
کلسترول خون را پائین می‌آورد.
ضد سرطان است.
برای رفع بیماریهای قلبی مفید است.
به دلیل داشتن مقدار زیادی الیاف روده‌ها را تمیز می‌کند.
فشار خون را پائین می‌آورد.
یبوست را برطرف می‌کند.

 

منبع : نمناک