دمی گوجه

طرز تهیه دمی گوجه

دمی گوجه خانگی با سالاد شیرازی

مواد لازم برای تهیه دمی گوجه:

  • گوجه فرنگی متوسط :6 عدد
  • برنج:1 و 1/2 پیمانه
  • کره :30 گرم
  • نمک، فلفل و زرچوبه :به مقدار لازم
  • پیاز :2 عدد پیاز
  • رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه دمی گوجه خوشمزه و ساده:

برنج را از قبل شسته و یکی دو ساعت بگذارید تا خیس بخورد، در این میان پیاز را پوست گرفته و بشویید سپس آن را نگینی خرد کنید.

پیاز های خرد شده را در تابه ای ریخته و روی حرارت بگذارید کمی روغن بریزید و خوب تفت دهید.

زمانی که پیازها را خوب سرخ کردید نمک و ادویه ها را بریزید و مجدد یک تفت کوچولو به آن بدهید تا عطر ادویه ها بلند شود.

در این مرحله رب را اضافه کنید و تفت دهید تا هم رن دهد و هم اینکه بوی خامی آن از بین برود.

در مرحله بعد گوجه های خرد شده را بریزید و مجدد تفت دهید ، در آخر هم کره را اضافه کنید و شعله را کم کنید تا مواد کمی با هم تفت بخورد.

 

دمی گوجه ساده

قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید و در آن را بگذارید تا آب برنج به جوش بیاید و بخار شود.

قبل از اینکه آب برنج کاملا کشیده شود مایه دمی گوجه را به برنج اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا آب برنج کاملا کشیده شود.

سپس حرارت را کم میکنیم و یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار میدهیم تا ته برنج نسوزد و ته دیگ خوشرنگی داشته باشید.

بعد از 45 تا 50 دقیقه دم کشیدن پلو ، آن را در ظرف بکشید و در کنار ترشیجات مختلف و سبزی خوردن میل کنید.

در شیکفود همراه ما باشید

نکات تکمیلی در مورد دمی گوجه

دمی گوجه جزو پلو و چلو میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
دمی گوجه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

نکاتی برای خوشمزه تر شدن و خوش رنگ تر شدن دمی گوجه:

  • در صورت دلخواه به دمی گوجه ،سیب زمینی هم میشود اضافه کرد.
  • اگر یک عدد لیمو عمانی به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید دمی گوجه شما خوشمزه تر میشود. 
  • برای خوشرنگ تر شدن غذا میتوانید یک قاشق رب گوجه فرنگی به غذا اضافه کنید. 
  • با اضافه کردن 2 تا 6 قاشق شیر به برنج ته دیگ خوشرنگ تری داشته باشید.البته با اینکار باید مقدار آب برنج را کم کنید. 
  • بعد از دم کشیدن غذا روی آن مقداری کره بریزید.

 

خواص گوجه فرنگی

از آنجایی که گوجه فرنگی اصلی ترین ماده موجود در این غذا میباشد در ادامه به ذکر چند مورد از خواص این ماده غذایی میپردازیم:

  • گوجه فرنگی دارای مقدار زیادی ویتامین a و  c  بوده و از این رو بدن را در برابر بیماری ها مقاوم کرده و خوردن آن موجب پیشگیری از سرماخوردگی و انفولانزا میشود.
  • کلسیم موجود در گوجه فرنگی برای سلامت دندان ها مفید است و موجب تقویت استخوان های بدن نیز میشود.
  • خوردن گوجه فرنگی برای افرادی که از سنگ کلسه ، کبد و مثانه رنج میبرند مفید است.
  • خوردن گوجه فرنگی یبوست را از بین میبرد.

 

منبع : نمناک