طرز تهیه ته چین مرغ

ته چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در مجالس و مهمانی های مهم از آن استفاده می شود و معمولا به همراه مرغ و یا گوشت تهیه می‌شود. 

ته چین را میتوان به عنوان یک پیش غذا هم سرو کنید.در این مطلب شما را با طرز تهیه یک ته چین مرغ مجلسی آشنا میکنیم. 

Image result for ‫طرز تهیه ته چین مرغ‬‎

مواد لارم ته چین مرغ

  • برنج ۳ پیمانه
  • سینه مرغ کامل ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • گلاب ۱ فنجان
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • هویج : یک عدد
  •  چوب دارچین : یک عدد
  • ماست چکیده ۱ پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • زرشک ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • پودر قند ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • دارچین و خلال پسته به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

مرغ را پس از شستن و تمیز کردن، داخل قابلمه ای بریزید و با مقداری آب، نمک ، فلفل، پیاز، سیر و هویج و چوب دارچین بپزید.

و وقتی مرغ پخت آن را از آب مرغ جدا کنید و مرغ را به صورت ریش ریش خرد کنید..

دو عدد زرده تخم مرغ را با مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید و هم بزنید تا یک دست شوند. بعد ماست چکیده و زعفران دم کرده را به مخلوط تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

برای خوش عطر تر شدن ته چین مرغ میتوانید مقداری گلاب و یا یک چهارم قاشق مرباخوری هل به مواد آن اضافه کنید 

سپس نصف گوشت مرغ پخته را در به بقیه مواد مخلوط شده اضافه کنید و به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال قرار دهید.

 

برنج را هم در این مدت بشویید و با مقداری آب و نمک خیس دهید.

بعد از دو تا سه ساعت ، برنج را در قابلمه آب جوش بریزید و کمی هم نمک داخل آب بریزید و بگذارید تا بجوشد و نیم پز شود. 

سعی کنید در تهیه ته چین مرغ ،برنج را زودتر آبکش کنید تا ته چین خوب دربیاید و خمیر نشود.

سپس برنج را با مواد ترکیب شده و 150 گرم روغن مخلوط کنید و خوب به هم بزنید تا برنج ها رنگی شوند.

در کف قابلمه مناسبی مقداری روغن با کمی زعفران دم کرده بریزید و نیز دیواره های آن را به روغن آغشته کنید. بعد نصف برنج ترکیب شده را در قابلمه بریزید و با قاشق سطح آن را صاف کنید.

بقیه مرغ های پخته شده را روی برنج ها بریزید به طوری که از دیواره های قابلمه فاصله داشته باشند و نسوزند.

نصف دیگر برنج را روی مرغ ها بریزید. مقداری از آب مرغ را با سه یا چهار قاشق روغن روی برنج بریزید و با کفگیر کمی برنج را فشرده کنید.

حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید و اجازه دهید ته چین به مدت یک ساعت و نیم بپزد. سپس آن را در ظرف سرو مورد نظر برگردانید و با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.

نکات تهیه ته چین مرغ مجلسی:

  • – ته چین مرغ را در پلوپز هم میتوانید بریزید و به راحتی در عرض نیم ساعت آماده کنید. 
  • – برای تهیه ته چین مرغ در فر باید روی ظرف را با فویل بپوشانید و سوراخ های کوچکی را روی آن ایجاد کنید. سپس فر را روی حرارت 180 درجه تنظیم کنید تا گرم شود. بعد ته چین را به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم در طبقه وسط فر قرار دهید تا پخته شود.
  • –برای خوش رنگ شدن ته چین از زعفران بیشتری استفاده کنید.
  • –برای خوشمره تر شدن ته چین میتوانید مرغ را کمی بعد از پخته شدن تفت دهید.
  • – چون ماست و تخم مرغ با برنج ترکیب می شوند دقت کنید تا غذا کم نمک نشود.
  • – برای زیباتر و خوشمزه تر شدن ته چین میتوانید لایه های برنج و مزغ را بیشتر کنید.
  • – حتما از ماست چکیده و شیرین استفاده کنید تا کیفیت ته چین و انسجام بهتر باشد.
  • –بهتر است ته چین را در ماهیتابه یا قابلمه کم ارتفاع بریزید و بیش از دو ردیف مرغ روی آن نچینید تا ته چین برشته تری داشته باشید.

منبع : مزه ها