شوید پلو یکی از غذاهای مخلوط است که علاوه بر خوشمزگی بسیار پرخاصیت بود و با انواع غذاهای گوشتی مانند مرغ ، ماهی و گوشت قرمز تهیه میشود.حال اگرمیخواهید یک شوید پلو خوشمزه به همراه ته دیگ بخوردید با ما همراه شوید.
مواد لازم شوید پلو با ته دیگ خوشمزه
- شوید تازه خرد شده 1/5 پیمانه
- برنج 3 پیمانه
- نمک به مقدار لازم
- روغن به میزان لازم
- سیب زمینی یا نان لواش برای ته دیگ
طرز تهیه شوید پلو با سیب زمینی
ابتدا برنج را با آب کاملا تمیز میشوییم و با آب و نمک خیس می دهیم .سپس در یک قابلمه ی مناسب که بیشتر از نصف آب پر کردیم روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید و بعد از جوش آمدن آب 2 قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه میکنیم .
طرز تهیه شوید پلو
آب برنج شسته شده را که از چند ساعت قبل خیس داده بودیم خالی میکنیم و داخل قابلمه آب جوش می ریزیم و هم میزنیم .
مرحله اضافه کردن شوید ها به برنج شوید پلو
بعد از 2 دقیقه جوشیدن برنج ها شوید های خرد شده را داخل قابلمه ی برنج میریزیم و با هم زدن کاملا برنج و شوید ها را مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم برنج ها در حالت نیم پز در آب باقی بمانند .
حدودا 8 دقیقه ای طول میکشه که برنج ها به حالت نیم پز بشن و با تست کردن و فشار دادن برنج لایه انگشت ها میتوانیم از میزان پخت برنج مطمئن شویم .
جلوگیری از خمیر شدن برنج ها در درست کردن شوید پلو
برنج ها را از روی حرارت برمیداریم و به داخل آبکش میریزیم تا آب برنج جدا شود.برنج را در داخل آبکش خیلی هم نزنید تا برنج ها شکسته و خمیر نشوند.
و حدود 2 الی 3 دقیقه اجازه بدید تا آب برنج از داخل آبکش کشیده شود.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه ترشی بادمجان شکم پر
آشپزخونه دسر طرز تهیه “کاچی” با طعم لذت بخش
مرحله گذاشتن ته دیگ
قابلمه را روی حرارت میگذاریم و با 3 قاشق روغن و ته دیگی که برای این غذا در نظر دارید تمام ته قابلمه را می پوشانیم. و بعد برنج ها را داخل قابلمه می ریزیم . و روی سطح برنج ها نصف لیوان آب و نصف لیوان روغن میریزیم و شعله گاز را روی حرارت ملایم رو به پایین قرار بدهید و با دم کنی در قابلمه را مب بندیم و اجازه می دهیم برنج دم بکشد.
که حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان میبرد.. برای زیبا تر شدن ته دیگ برنجتان میتوانید از چند شاخه شوید تازه برای زیر سیب زمینی یا نانتان استفاده کنید.
و اما در برای شما یکی از دستور تهیه های شوید پلو را آماده خواهیم کرد که قطعا از این طرز تهیه لذت فوق العاده ای را خواهید برد اما به شرطی که بتوانید خوب از پس درست کردن آن بر بیاید.
مواد لازم برای شوید پلو با گوشت
- برنج 3 پیمانه
- شوید تازه 1و نیم پیمانه
- لوبیای عربی یا چشم بلبلی 1 پیمانه
- نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
- گوشت سر دست گوسفندی یا راسته گوسفندی 1کیلو
- پودر پیاز 3 قاشق غذاخوری
- پایریکا 1 ق چ
- زعفران دم کرده به میزان لازم
طرز تهیه شوید پلو با گوشت
ابتدا در یک قابلمه مناسب که روی حرارت گاز قرار دادیم مقداری روغن میریزیم و پس از گرم شدن روغن گوشت را در داخل آن میگذاریم و تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند . بعد از کمی تفت دادن پودر پیاز را به همراه ادویه هایی مثل فلفل ،زردچوبه و پاپریکا به آن اضافه میکنیم تا بوی خامی گوشت گرفته شود. اگر هم بخواهید میتوانید خود پیاز سرخ شده را بجای پودر پیاز به گوشت اضافه کنید.
بعد از تفت دادن با اضافه کردن مقداری آب ، گوشت را روی حرارت ملایم میپزیم.
مرحله اول :اضافه کردن لوبیا
لوبیا ها را از قبل چند ساعت خیس میکنیم و می پزیم.
مرحله دوم :از اضافه کردن برنج تا آبکش آن
برنج از قبل شسته شده و خیس خورده را داخل ظرفی که آبجوش در آن آماده کردیم میریزیم تا نیم پز شود و در حین پخت برنج ، لوبیا و شوید را هم اضافه میکنیم تا با هم مخلوط شوند و بعد از پخت برنج آبکش میکنیم . اگر هم نخواهید شوید و لوبیا را با برنج بپزید میتوانید لابه لای برنج آبکش شده در قابلمه بریزید.
مرحله سوم :گذاشتن ته دیگ در قابلمه
در ظرفی که میخواهیم برنج را در آن دم کنیم مقداری روغن میریزیم و هر ته دیگی که دوست داشتید ته ظرف بچینید و با کف گیر روی آن را با برنج پر کنید.
مرحله چهارم :دم کشیدن برنج
و در ظرف را ببنید تا با حرارت ملایم برنج دم بکشد. پس از دم کشیدن برنج برروی آن مقداری روغن محلی یا کره داغ شده بریزید.و هنگام کشیدن برنج در ظرف مورد نظر کمی زعفران آماده شده را روی آن بریزید تا عطر و بوی برنج شما در کنار گوشت لذیذی که آماده کردید چند برابر شود.
چند نکته جالب از مواد شوید پلو با گوشت
شاید براتون جالب باشه و حتی شاید خیلی ازشما ها هم اینو بدونید که این غذا وقتی توش از لوبیای چشم بلبلی حرف زده شده می توان به هزاران خواص این لوبیا نگاه کرد که یکی از این ریز خواص داشتن خاصیت کاهش وزنی است و یا اینکه لوبیا چشم بلبلی کنترل فشار خون را نیز می تواند عهده دار باشد .
حالا چیز دیگر که شاید جالب تر باشید بدانید این است که لوبیا چشم بلبلی دارای فیبر فروانی می باشد .خب! بله این لوبیا می تواند به درمان دیابت هم کمک کند.
ریشه اصلی غذا یعنی شوید برای بهبود تنگ نفسی و سرفه کردن چیزی بی نظیر و معرکه می باشد که قطعا مصرف زیاد آن خالی از لطف نمی باشد.
نکات تکمیلی در مورد شوید پلو
شوید پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
شوید پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
دانستنی های مهم در مورد شوید
شوید یکی از گیاهان باستانی است و در کتاب های 5000 ساله مصری در مورد کاربرد دارویی آن ذکر شده است. از چند قاشق چای خوری در یک فنجان آب جوش به عنوان یک چای برای آرامش نوزادان مبتلا به کولیک ، برای آرامش اعصاب ، تسکین معده های ناراحت کننده و تقویت خواب استفاده می شد. جویدن دانه ها به عنوان نرم کننده تنفس ، برای کاهش درد قاعدگی و افزایش جریان شیر در مادران شیرده استفاده شده است.
شوید گیاه یک گیاه منحصر به فرد است که از آن هم از برگ و هم از دانه های آن به عنوان چاشنی استفاده می شود. برگ های شوید به رنگ سبز هستند و طعم نرم و شیرینی دارند. دانه های شوید خشک به رنگ قهوه ای روشن و به شکل بیضی شکل است و دارای یک طرف صاف و یک طرف پشته محدب است. دانه ها از نظر طعم و مزه شبیه به خزه است و دارای طعمی معطر ، شیرین و مرکبات است اما کمی تلخ نیز دارد.
شوید جزء سبزیجاتی است که خواص زیادی دارد از این خواص میتوان به رفع مشکلات هضم از جمله از دست دادن اشتها ، گاز روده ( نفخ ) ، مشکلات کبدی و شکایت از کیسه صفرا استفاده می شود. همچنین برای اختلالات دستگاه ادراری از جمله بیماری کلیه و ادرار دردناک یا دشوار استفاده می شود.
منبع: شوید پلو نمناک