مواد لازم قیمه نثار خوشمزه و جا افتاده
- گوشت قیمه ای خرد شده :350 گرم
- برنج خیس کرده :3 پیمانه
- زعفران دم کرده:1 ق س
- زرشک سرخ شده:1/2 پیمانه
- گرد لیمو عمانی :1 ق س
- نمک :به میزان لازم
- خلال پسته و بادام:برای تزیین
- پیاز خرد کرده ریز :2 عددبزرگ
- لپه خیس کرده:1/2 پیمانه
- روغن :1/2 پیمانه
- رب گوجه فرنگی :2 ق س
- ادویه خورشتی :1 ق چ
- ادویه پلویی : 1ق چ
- گلاب :1ق س
مواد لازم برای درست کردن قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی:
برای درست کردن قیمه نثار ابتدا گوشت را خرد کررده و در قابلمه مورد نظر بریزید سپس پیاز را هم روی گوشت خرد کنید و روی خرارت ملایم بگذارید درب قابلمه را ببندید و چند دقیقه بگذارید گوشت و پیاز با هم تفت بخورند. هر از گاهی آن را هم بزنید و زمانی که آبش کشیده شد روغن را افزوده و خوب سرخ کنید در ادامه ادویه را ریخته و گوشت را خوب زیر و رو کنید.
طرز تهیه کامل قیمه نثار
در شیکفود همراه ما باشید
لپه را از قبل خیس کرده و در این مرحله به گوشت و پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید این کار از وا رفتن لپه جلوگیری میکند. حالا رب را اضافه کرده و مجدد تفت دهید تا رب رنگ داده و البته بوی خامی آن از بین برود در آخر هم چند لیوان آب بریزید و شعله را زیاد کنید تا بجوشد سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید تا گوشت و لپه خوب بپزدو خورش جا بیافتد.
آموزش درست کردن قیمه نثار و تزئین آن
در 2 دقیقه آخر پخت هم گلاب و مقداری از زعفران را داخل قیمه میریزیم تا جوش بخورد. برنج از قبل خیس داده شده را آبکش میکنیم .
نحوه درست کردن قیمه نثار خوش طعم و جا افتاده
و درکف ظرفی که میخواهیم برنج و قیمه را مخلوط کنیم کمی آب و روغن میریزیم و میگذاریم تا روی حرارت گرم شوند و یک جوش ریزی بخورد بعد یک لایه از برنج آبکش شده را در کف قابلمه میریزیم و روی آن را ادویه پلویی و گرد لیمو عمانی میریزیم و بعد یک لایه از مایع قیمه را که آب آن گرفته شده روی برنج ها و ادویه ها میریزیم و این مرحله را 2 تا 3 بار به همین ترتیب انجام میدهیم و در آخر کمی روغن روی حرارت کم اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد و بعد از اینکه برنج دم داد کمی روغن داغ روی برنج میکشیم .
غذایی خوشمزه و رنگارنگ "قیمه نثار"
برای تزیین از مقداری برنج زعفرانی به همراه زرشک سرخ شده ، خلال بادام و خلال پسته استفاده میکنیم .
نکات تکمیلی در مورد قیمه نثار
قیمه نثار جزو غذای محلی - قزوین میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
قیمه نثار را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
نکاتی مهم در تهیه قیمه نثار :
- خلال پوست پرتقال را از یک شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.
- برای اینکه این غذا خوب جا بیفتد بهتر است با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته شود و مقدار آب آن کافی باشد.
- اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود و به عنوان یک غذای مجلسی تهیه میکنید بهتر است گوشت آن را درشت تر خرد کنید.
- اگر ازخلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار میشود.
- محتویات ادویه پلویی را میتوانید با سلیقه خودتان کم و زیاد کنید.
مهمترین خواص قیمهنثار
جالب است بدانید قیمهنثار نقش مهمی در تقویت حافظه داشته و از آلزایمر جلوگیری میکند.
قیمه نثار بخاطر داشتن فسفر، ویتامین d و کلسیم موجب محکم شدن استخوان ها شده و از پوکی استخوان پیشگیری میکند، همچنین و موجب تقویت عمومی بدن شده و در نتیجه انرژی را در بدن زیاد میکند.
این غذای خوشمزه همچنین موجب نشاط را در افراد شده و از استرس و افسردگی جلوگیری میکند.
قیمهنثار به دلیل دارا بودن اسید فولیک برای زنان باردار مفید است و همچنین خوردن ان در دوران قاعدگی از دردهای این دوره می کاهد.
خوردن قیمهنثار موجب افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون شده و کمخونی را از بین میبرد ، از این رو توصیه میشود کودکان و یا افرادی که لاغر هستند حتما قیمه نثار بخورند.
منبع :نمناک