قیمه نثار یکی از غذاهای محلی و سنتی شهر قزوین است که معمولا در مهمانی ها و مراسم های ویژه تهیه و سرو میشود. دستور پخت قیمه نثار بسیار راحته و شما این غذای خوشمزه رو به راحتی می توانید در منزل درست کنید .
مواد لازم برای تهیه قیمه نثار:
- گوشت خرد شده : 300 گرم
- زرشک : 4 قاشق غذاخوری
- برنج : 4 پیمانه
- پیاز : 1 عدد متوسط نگینی خرد شده
- خلال پسته : 1 قاشق غذاخوری
- خلال بادام : 1 قاشق غذاخوری
- گلاب : 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده : 1 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین : 1 قاشق غذاخوری
- شکر : 2 قاشق غذاخوری
- کره : 50 گرم
- رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه قیمه نثار :
در شیکفود همراه ما باشید
برنج را از قبل شسته و یکی دو ساعت بخیسانید، قابلمه ای را آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس برنج و مقداری نمک بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و برنج نرم شود سپس آن را آبکش کنید.
در این فاصله پیاز را پوست گرفته و خرد کنید ، قابلمه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید سپس پیاز را افزوده و سرخ کنید.
در این مرحله نمک، دارچین، فلفل و زردچوبه را افزوده و بعدی از کمی تفت دادن گوشت را نیز بریزید و با پیاز و ادویه ها تفت دهید.
کره ، شکر ، زرشک را داخل تابه ای ریخته و تفت دهید تا هم کره آب شود و زرشک هم کمی پخته شود .
خلال پسته و خلال بادام را داخل گلاب ریخته و بعد از نیم ساعت آبکش کنید و یک سوم آن را برای تزئین برداشته و کنار بگذارید .
در قابلمه ای کمی آب روغن ریخته و ته دیگ نان بیندازید و سپس به صورت لایه ای برنج ، گوشت ، زرشک ، خلال ها را می ریزیم و به مدت 30 دقیقه می گذاریم دم بکشند .
نکات :
- شما می توانید برنج را سوا و مواد را هم سوا درست کنید و در نهایت در دیس به صورت لایه لایه مواد را ریخته و سرو کنید .
- قیمه نثار شما درست شد ، می توانید آن را در ظرف مخصوص سرو کنید و با زرشک و خلال بادام و خلال پسته و برنج زعفرانی تزئین کنید .
خواص زرشک:
- درمان اسهال
- بهبود سوءهاضمه
- پیشگیری و بهبود دیابت
- کمک به سلامت قلب
- پاکسازی و سمزدایی کیسهی صفرا و کبد
- مبارزه با:
- چاقی شکم،
- قند خون بالا،
- تریگلیسرید بالا،
- فشار خون بالا ،
- پایینبودن کلسترول خوب (HDL)