۷ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک اردبیلی ها

 

طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک اردبیلی ها همراه با نکات کلیدی پخت آن

آش دوغ یکی از آش های خوشمزه و معروف اردبیل است که طعم و بوی فوق العاده ای دارد.

حالا اگر هوس آش دوغ کرده اید در این مطلب نکات خوبی را برای پخت یک آش دوغ خوشمزه خواهید دانست.

مواد لازم جهت درست کردن آش دوغ

  • برنج 1 پیمانه
  • تخم مرغ 1 عدد
  • ماست ترش 2 کیلو
  • نخود 1 پیمانه و نیم
  • گوشت چرخ کرده 200 گرم
  • پیاز رنده شده 1 عدد
  • آب 2 الی 2 و نیم لیتر
  • سبزی آش پاک شده نیم کیلو
  • سیر یک بوته خرد شده
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه کامل آش دوغ اردبیلی

مواد لازم آش دوغ و طرز تهیه آن

ابتدا نخود را از چند ساعت قبل با آب گرم خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و سپس بپزید.

آموزش درست کردن آش دوغی فوق العاده خوش طعم

  • ۰ | ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • آشپز باشی
    • پنجشنبه ۲۵ دی ۹۹

    طرز تهیه کالباس در خانه

    ساده ترین روش درست کردن “کالباس” در خانه

     مواد لازم برای درست کردن کالباس خانگی

    مرغ :1 عدد متوسط

    سیردرشت:3 تا 4 حبه

    باقلا یا مغز پسته سبزخام :1 ق غ

    هویج پخته و خرد شده:یک و نیم ق غ

    مغز نان ساندویجی خرد شده:3 ق غ

    نمک ، فلفل سیاه و قرمز به همراه سایر ادویه جات:به میزان دلخواه

    طرز تهیه کالباس در خانه

    مرغ را تمیز کنید و چربی و استخوان آن را جدا کنید و گوشت آن را به قطعه های کوچکتر تکه کنید و با چرخ گوشت 2 بار چرخ کنید. مغز نان ساندویچی یا همان نان باگت را هم در کمی آب خیس کنید و به همراه مقداری نمک و ادویه های دلخواه ، سیر رنده شده با گوشت مرغ چرخ شده مخلوط کنید و با دست ورز دهید تا همه مواد به خورد هم بروند. در مرحله بعد اگر بخواهیدبرش کالباس رنگی و زیباتر جلوه کند میتوانید از هویج و باقالی یا پسته خام در لابه لای گوشت کالباس استفاده کنید .چون وجود هویج و پسته تاثیری در مزه کالباس ندارد و فقط برای زیبا کردن آن استفاده میشود.

    سپس روی یک سطح صاف سلفون را باز کنید و مخلوط گوشت و ادویه جات را روی آن پهن کنید و هویج پخته شده را به همراه باقالی یا پسته خام لای گوشت مرغ بریزید و با گوشت روی آن را پر کنید طوری که دیواره کالباس با گوشت بسته شده باشد.

    سلفون باز شده را با کمک دست روی گوشت برگردانید و گوشت را به همراه سلفون رول کنید .دقت کنید هنگام رول کردن حباب هوا در داخل آن نماند و با فشار دست آن ها را خارج کنید و طوری گوشت را پهن کنید که از دو طرف جای گره زدن داشته باشد. سعی کنید به اندازه ای از سلفون استفاده کنید که 3 الی 4 دور بتوانید دور گوشت رولکنید. 

    در لذت آشپزی همراه ما باشید. طرز تهیه آش جو طرز تهیه بستنی سنتیِ طرز تهیه برنج آبکشی دو طرف آن را هم میتوانید با سیم های گلسازی یا بسته بندی و یا گره زدن محکم ببندید .طوری آن را فشرده کنید که وقتی با انگشت روی آن فشار میدهید سفت باشد. در ظرف بزرگی که حجم کالباس به راحتی در آن جای بگیرد و به اندازه 2 سانت بیشتر از اندازه کالباس آب جای بگیرد آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب بجوش بیاید.

    سپس کالباس را داخل آن قرار دهید تا به مدت 1 ساعت و نیم کالباس پخته شود. کالباس پخته شده را بعد از کمی سرد شدن داخل یخچال قرار دهید تا کاملا سرد شود .چون اگر کالباس گرم باشد هنگام برش زدن ریش ریش میشود.

    راز خوشمزه تر شدن کالباس :

    شما میتوانید از قارچ،هویج،پسته ،بادام ، باقالا سبز خام یا هر افزودنی دلخواه دیگری در مرحله آخر استفاده کنیدچون در طعم و مزه کالباس تاثیری ندارد و فقط برای زیبایی کالباس استفاده میشود. دقت کنید که برای منسجم شدن کالباس رول ها را محکم بپیچید و سر آنها را هم خوب و محکم بپیچید. آ

    ب و یخ پودری را میتوانید با گوشت کوب برقی درست کنید و یا آب را بگذارید داخل فریزر و به مرحله یخ زدن که رسید بیرون بیاورید و هم بزنید و دوباره داخل فریزر بگزارید تا یک حالت آب و یخ درست شود.(مثل یخ در بهشت) در مرحله ورز دادن اگر دیدید مایه کمی شل است میتوانید کمی نشاسته یا آرد اضافه کنید. اگر کالباس را قبل از سرد شدن برش بزنید بافت آن از هم جدا می شود. میزان استفاده از سیر بسته به ذائقه افراد می تواند بیشتر باشد.بجای سیر از پودر سیر هم میتوانید استفاده کنید.

    در صورت در دسترس نبودن فلفل سفید می توانید فلفل سیاه را جایگزین آن کنید. اگر از گوشت قرمز در تهیه ی کالباس استفاده می کنید بهتر است مدت بیشتری آن را بخار پز کنید. توجه داشته باشید که در صورت استفاده از پسته در کالباس باید حتما پسته را از شب قبل خیس کرده باشید

    نکات تکمیلی در مورد کالباس

    کالباس جزو ساندویچ میباشد

    زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و

    و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .

    کالباس را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .

    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

    منبع : dastpokht

  • ۰ | ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • آشپز باشی
    • چهارشنبه ۲۴ دی ۹۹

    طرز تهیه مربای گل رز تازه

    دستور پخت مربای خوش عطر گل محمدی 

    مربای گل محمدی از مرباهای خیلی خوشمزه و خوش عطر و بو در انواع مرباهاست.

    برای تهیه “مربای گل” محمدی یا رز خوشمزه ابتدا گلبرگ ها را پاک کرده و تمیز بشویید. سپس در یک شیشه تمیز بعد از اینکه کاملا گلبرگها خشک شدند یک لایه گل بریزید و سپس مقداری شکرو…

    آشنایی با روش پخت مربای گل رز خوش عطر

    مربای گل سرخ یکی از معطرترین و خوشمزه ترین انواع مرباهاست که در دنیا نظیر آن پیدا نمی شود. مربای گل سرخ یا مربای گل محمدی با استفاده از برگ گل تازه یا خشک گل محمدی تهیه میشود.

  • ۰ | ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • آشپز باشی
    • دوشنبه ۲۲ دی ۹۹

    طرز تهیه کشک بادمجان خوشمزه و مجلسی

    از همیشه بهتر کشک بادمجان درست کنید

    کشک بادمجان از پیش غذاهای خوشمزه است که بسیار پرطرفدار و لذیذ است. آموزش تهیه کشک بادمجان را اگر با آشپزخانه نمناک همراهی کنید می توانید به صورت اصولی و حرفه ای در این مطلب مشاهده نمایید:

     

    طرز تهیه کشک بادمجان اصیل ایرانی

  • ۰ | ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • آشپز باشی
    • شنبه ۲۰ دی ۹۹

    طرز تهیه شوید پلو با روش های متفاوت و خوشمزه

    شوید پلو یکی از غذاهای مخلوط است که علاوه بر خوشمزگی بسیار پرخاصیت بود و با انواع غذاهای گوشتی مانند مرغ ، ماهی و گوشت قرمز تهیه میشود.حال اگرمیخواهید یک شوید پلو خوشمزه به همراه ته دیگ بخوردید با ما همراه شوید.

    مواد لازم شوید پلو با ته دیگ خوشمزه

    • شوید تازه خرد شده 1/5 پیمانه
    • برنج 3 پیمانه
    • نمک به مقدار لازم
    • روغن به میزان لازم
    • سیب زمینی یا نان لواش برای ته دیگ
  • ۰ | ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • آشپز باشی
    • چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹

    طرز تهیه ترشی لیمو ترش خوشمزه

    یکی از ترشی های خوشمزه و خوش طعمی که دارای فواید بی نظیری می باشد ترشی لیمو است که با مواد اندکی تهیه میشود وکاربرد های متعددی دارد.

    مواد لازم برای ترشی لیمو ترش :

    • لیمو عمانی :1 کیلوگرم
    • زیره :2 قاشق غذاخوری
    • سیاه دانه :2 قاشق غذاخوری
     
  • ۰ | ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • آشپز باشی
    • يكشنبه ۷ دی ۹۹

    طرز تهیه خامه کیک(خامه فرم گرفته)

    خامه فرم گرفته یا همان خامه ی کیک یکی از مواد اصلی کیک پزی است که اگز بتوانید آن را در منزل تهیه کنید می توانید انواع کیک های خشومزه و شیرینی های گوناگون سالم را در خانه تهیه کنید.

    مواد لازم خامه کیک:

    خامه ١ کیلو

    پودر خامه ۵ ق غ

    پودر شکر ١۵٠ الی ٢٠٠ گرم

    وانیل ١ ق غ

  • ۰ | ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • آشپز باشی
    • پنجشنبه ۴ دی ۹۹