کاچی از دسرهای فوق العاده خوشمزه و مقوی است که طرز تهیه سختی هم ندارد و با رعایت یکسری از نکات آن را به راحتی میتوانید این دسر لذیذ را درست کنید.

مواد لازم برای کاچی

  • آرد:300 گرم ( برنج و گندم )
  •  کره:100 گرم 
  •  شکر:200 گرم 
  •  آب :حدود 7 لیوان 
  •  گلاب :1 لیوان
  • زعفران دم کرده :به مقدار لازم
  •  پودر هل :1 قاشق مرباخوری 
  •  دارچین :برای تزئین 
  • خلال پسته و بادام :برای تزئین

دسر کاچی 

طرز تهیه کاچی

شکر و آب را روی حرارت قرار داده تا شکر آب شود.

بعد زعفران آب کرده و گلاب را افزوده و حرارت را خاموش می کنیم

آرد ها را به همراه کره و روغن روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا طلایی شود.

بعد آن را به آرد و روغن افزوده اگر آب نیاز داشت دوباره آب اضافه می کنیم.

تا کمی رقیق شود بعد روی حرارت می گذاریم تا روغن بیفتد.

در آخر پودر هل را افزوده حرارت را خاموش کرده در ظرف می ریزیم و بعد با پودر پسته و دارچین و یا هر چیز دیگری که دوست داشتید تزئین می کنیم. 

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کشک بادمجان خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه ترشی لیمو ترش خوشمزه

طرز تهیه خامه کیک خامه فرم گرفته

کاچی

نکات طلایی در طرز تهیه کاچی

در طرز تهیه کاچی عسل را میتوان جای شکر جایگزین کرد.

در کاچی میتوان از تخم مرغ هم استفاده کرد و بخصوص برای خانمهایی که تازه زایمان کردند بسیار مقویست. 

همچنین برای شیرین کردن کاچی میتوان از نبات آسیاب شده نیز استفاده کرد. 

به کاچی سفت شده میتوانید یک لیوان آب اضافه کنید و بعد از اینکه کمی روی حرارت روغن پس داد، آن را از روی حرارت بردارید.

آرد کاچی را سرخ نکنید و بعد از کمی تغییر رنگ به آن شربت اضافه کنید. 

در صورت تمایل و نوع ذائقه تان میتوان بجای کره از روغن گیاهی و یا روغن های حیوانی در پخت کاچی استفاده کرد.

استفاده از نصف قاشق چایخوری زنجبیل درون کاچی باعث خوش طعم تر شدن آن میشود.

کاچی نباید خیلی سفت و یا شل باشد و غلظت آن باید در حد فرنی  یا ماست چکیده باشد.

به جای آرد گندم میتوان از آرد برنج الک شده در تهیه کاچی استفاده کرد. 

در صورت تمایل میتوان در آخر پخت دو قاشق غذاخوری گلاب هم به کاچی اضافه کرد.

کرمانی ها برای مقوی تر کردن کاچی به همراه ادویه های کاچی مقداری آجیل چهار فصل به کاچی اضافه میکنند.

در صورت تمایل میتوانید کمی گل گاو زبان هم دم کنید و به اندازه دو تا سه قاشق در آخر پخت به کاچی اضافه کنید.

بهتر است کاچی رابه صورت گرم میل کنید.

هنگام پخت، کاچی را هم نزنید تا خوب به روغن بیفتد و حتما از شعله پخش کن در زمان پخت کاچی استفاده کنید. 

ارومیه ای هابرای شیرین کردن کاچی کمی شیره انگور تازه ترش نشده استفاده میکنند که به آن دوشاپ نیز میگویند.

مراحل پخت کاچی را میتوان در چند صورت انجام داد. مثلا میتوان اول شربت را آماده کرد و آرد را به آن اضافه کرد.

رنگ کاچی به اندازه تفت دادن آرد آن است.

میتوان کاچی را با مخلوط مساوی آرد برنج و آرد گندم تهیه کرد.

ادویه مخصوص کاچی را میتوانید از ادویه فروشی ها تهیه کنید. و یا خودتان در منزل به اندازه های مشخص شده آماده کنید.