سوفله بادمجان یکی از غذاهای محبوب یونانی است که با بادمجان، گوشت و پنیر پیتزا تهیه میشود و عطر و مزه وبسیار لذیذی دارد.

 

مواد لازم برای سوفله بادمجان:

  • بادمجان: ۲ کیلو
  • گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
  • پنیرپیتزای رنده شده: ۱۰۰ گرم
  • پیاز درشت: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق سوپخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن مایع: برای سرخ کردن

 

مواد لازم برای سس سفید:

  • آرد سفید: ۲ ق. س.
  • خامه: ۲ ق. س.
  • کره: ۵۰ گرم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • شیر: ۱ پیمانه

 

طرز تهیه سوفله بادمجان:

ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و بشویید، سپس تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید و بادمجان ها را حلقه ای برش زده و داخل تابه بچینید و سرخ کنید.

در این میان پیاز را پوست گرفته و پس از شستن، داخل گوشت چرخ کرده، رنده کنید. سپس کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن بیفزایید.

در یک تابه دیگر، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مخلوط گوشت و پیاز را در آن سرخ کنید. یا می‌توانید پیاز داخل گوشت چرخ کرده را به همراه کمی زردچوبه در روغن تفت دهید؛ سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کرده و به همراه آن سرخ کنید و بگذارید تا کمی بپزد. اگر می‌خواهید به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید، زمان آن در همین مرحله است.

پس از آن، نوبت به درست کردن سس سفید می‌رسد. برای این کار، کره را در یک قابلمه بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود.

سپس آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از آن، شیر را کم کم افزوده و مرتب با چنگال هم بزنید. حالا خامه و نمک و فلفل را اضافه کنید و مقدار دیگری حرارت دهید تا سس غلیظ شود.

یک ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص فر را آماده کنید و بادمجان‌های سرخ شده را کف ظرف بچینید. سطح بادمجان‌ها را با لایه‌ای از گوشت چرخ کرده بپوشانید و سس سفید را روی گوشت ریخته و روی آن پنیر پیتزا بپاشید. مواد را به همین ترتیب لایه به لایه بچینید تا تمام شود.

 حالا ظرف را در طبقه وسط فر قرار داده و برای نیم ساعت با دمای 180 درجه بپزید. پس از نیم ساعت شعله بالای فر را روشن کنید و به مدت ۱۰ دقیقه حرارت دهید تا سطح سوفله، طلایی رنگ شود.

 

در شیکفود همراه ما باشید

 

چه کسانی نباید فلفل بخورند؟

  1. خوردن فلفل قرمز برای افرادی که از سوزش سر دل رنج می‌برند مضر است.
  2. مصرف فلفل در دوران بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان توصیه نمیشود.
  3. مصرف زیاد فلفل باعث ایجاد آلرژی  و مشکلات گوارشی میشود.