فلافل در اصل غذای بومی کشورهای شرقی دریای مدیترانه و خاستگاه اصلی آن کشور لبنان است. اما خاستگاه آن به زمان امپراطوری فرعون‌ها در مصر باستان برمی‌گردد. می‌دانستید فلافل یکی از محبوب‌ترین فینگر‌فودهای دنیاست؟ یکی از خوشمزه‌ترین سبک‌های فلافل درست کردن آن به روش لبنانی‌هاست که اتفاقا آبادانی‌ها هم به همین سبک فلافل را درست می‌کنند. فلافل اصل لبنانی و آبادانی را معمولا با نخود یا باقلا سبز و یا مخلوطی از هر دو درست می‌کنند. با ما باشید تا طرز تهیه فلافل خانگی اصل آبادانی ترد و خوشمزه را به شما آموزش بدهیم.

آموزش درست کردن فلافل خوشمزه با نکات

فلافل توپکی سرخ شده از نخود و ادویجات خوش طعم است. در خاور میانه و به خصوص در دمشق و بیروت و بغداد این غذا بیشتر مصرف میشود.فلافل یکی از معدود ساندویچهایی است که به جای سرو با گوجه و خیار شور اکثرا با ترشی سرو میشود چرا که لذت خوردن آن با ترشی دو چندان می شود. 

 

نکات تکمیلی درست کردن فلافل

کدبانوهای خوش ذوق نمناکی با ما همراه باشید تا 15 نکته مهم که باعث می شود فلافل خانگی شما به لذیذی و خوشمزگی فلافل های بیرون شود را در ادامه این مطلب بخوانید:

1-در تهیه وپخت فلافل بیرون بر حسب معمول از ماش،نخود،بادمجان،عدس و سیب زمینی بکار می رود.

2-در تهیه و پخت فلافل می توانید زیره سیاه و سبز بکار ببرید،این ادویه بهترین ادویه این غذا به شمار میرود.اگر دوست داشتید میتوانید کمی نعناع خشک هم استفاده کنید.

جلوگیری از باز شدن فلافل در هنگام سرخ کردن

3- هنگام درست کردن مایع فلافل سعی کنید آن را شل درست نکنید چون باعث می شود فلافل باز شود باید بدانید اندازه دانه های نخودهای چرخ شده بایستی قدری بزرگتر از دانه های شکر باشد.

 

جلوگیری از شکسته شدن فلافل

4-اگر اطمینان ندارید که فلافلی که میپزید از هم می پاشد یا نه، به مایه فلافلتان یک عدد تخم مرغ بیفزاید.

ترشی های مناسب برای فلافل

5-ترشی انبه یا بادمجان چاشنی مناسبی برای این غذاست.

6-وقتی می خواهید فلافل ها را سرخ کنید از داغ بودن روغن اطمینان حاصل کنید .

7-برای اینکه نخود باعت نفاخی نشود پیشنهاد می کنیم آن را چند روز پیش از تهیه بخیسانید و هر بار که خیس کردید آب آن را عوض کنید،حتی اینکار را هم می توانید انجام دهید اینکه چندین بار آن را جوشانده و آب آن را دور بریزید و پس از آن چرخش کنید،با این ترفندها دیگر نفخ نمی کنید.

 

زمان خیساندن نخود ها برای فلافل خوشمزه

8-برای اینکه بتوانید یک فلافل ترد و خوشمزه بپزید می توانید یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر به آن اضافه کنید.

9-برای اینکه فلافل ها را سرخ کنید ظرفی نچسب و کوچک انتخاب کنید که عمق روغن احساس شود تا همین که فلافل ها را در آن قرار دادید به ظرف نچسبد چرا که با این روش فلافلی ترد و خوشمزه را می توانید داشته باشید.

10-سرخ شدن بیش از اندازه فلافل ها باعث خشک شدن آن می شود پس باید دقت داشته باشید که در تایم حدود 3 تا 5 دقیقه و نسبت حرارت گاز آنها را سرخ کنید تا جایی که سطح خارجی آن به رنگ قهوه ای روشن در آید.

 

طرز تهیه فلافل تند و خوشمزه با نکات کامل

11-برخی افراد برای اینکه برای جلوگیری از خشکی فلافل و نرم شدن خمیر و مایع فلافل مقداری آب داخل خمیر فلافل میریزند ناگفته نماند اگر داخل مایع فلافل از لیمو ترش تازه استفاده کرده اید دیگر نیازی به اضافه کردن آب نیست چرا که با وجود لیمو ترش در آن بافت فلافل بسیار نرم و لطیف خواهد بود.

12-پیشنهاد می کنیم از آرد برای تهیه خمیر مایع فلافل استفاده نکنید چرا که آرد باعث می شود فلافل خشک و سفت شود مگر اینکه مشاهده کنید مایع فلافل بیش از حد شل است که در آن صورت تنها 1 تا 2 قاشق غذاخوری میتوانید آرد به آن بیفزایید.

 

ترفند های درست کردن فلافلی خوشمزه

13-می توانید اسکوپ بستنی یا قالب های مخصوصی را در سرخ کردن فلافل ها بکار ببرید که شکل خاص و جالبی به آنها بدهد برای اینکار بایستی روغن را کاملا داغ کنید چراکه فلافل تنها با روغن زیاد و داغ یکدست سرخ می شود،اگر روغنی بودن آن آزارتان داد می توانید در پایان کار با دستمال روغن آن را بگیرید و یا حتی برای اینکه فلافلتان بیش از حد روغنی و چرب نباشد می توانید آن را مثل کتلت در روغن کم سرخ کنید.

14-اگر می خواهید بدانید این غذا با چه نانی دلچسب تر می شود پیشنهاد می کنیم از نان پیتا که نوعی نان لبنانی می باشد استفاده کنید چرا که این نان مقداری از نان لواش ضخیم تر است.

پیشنهاد نوشیدنی گرم بعد از سرو فلافل

15-و در آخر نوشیدنی که بعد از فلافل پیشنهاد می کنیم بنوشید یک لیوان چای دلچسب نعناع می باشد،ناگفته نماند هندی ها همراه با این غذا یک نوشیدنی به اسم لاسی استفاده می کنند که این نوشیدنی یک دوغ است با طعمی شیرین که موادی که در آن بکار رفته میوه می باشد.

طعم ایده آل فلافل با رعایت نکات پخت

نکات جالبی که قبل از خوردن این غذا برای سلامتی بدن باید بدانید:

1-اگر دارای اضافه وزن هستید به تعداد لقمه های نانی که در کنار این غذا میخورید توجه داشته باشید و از زیاده روی در خوردن آن پرهیز کنید.بهتر است پیش از خوردن فلافل یک بشقاب سالاد سبزیجات بخارپز شده تازه را در کنار آن میل کنید تا احساس سیری زودتری بهتان دست دهد.

2-اگر دچار یبوست شده اید برای خوردن فلافل از نان های سبوس دار  و سبزی خوردن در کنار آن استفاده کنید به یاد داشته باشید استفاده از مواد غذایی فیبردار در هر کدام از وعده های غذایی روزانه تان به بهبود مشکل گوارشیتان کمک شایانی خواهد شد.

 

بهترین نکات برای فلافلی خوشمزه

3-اگر کلسترول بالایی دارید توصیه می کنیم در مصرف و خوردن این غذا محدودیت داشته باشید و در صورت خوردن سعی کنید در کنار لوبیا سبز و کدو سبز بخارپز شده میل بفرمایید،این را هم بدانید که جدا از استفاده پیاز در این غذا می توانید یک حبه سیر تازه نیز در آن بکار ببرید چراکه وجود سیر در هر غذایی باعث تنظیم چربی خون می شود.

ادویه فلافل

شاید در میان همه‌ی دستورتهیه‌های فلافل، طرز تهیه فلافل ساندویچی از همه فراگیرتر باشد؛ دلیل ساده‌ی آن طعم فلافل‌های مغازه‌ای است که بسیاری آن را می‌پسندند و نمی‌توانند چنین طعمی را در خانه به دست بیاورند. این طعم بیشتر به ادویه‌هایی مربوط است که به آن اضافه می‌شود.

بعد از فلفل، بهترین ادویه‌ها برای فلافل زیره‌ی سبز یا سیاه است. شما می‌توانید برای تهیه‌ی فلافل از نعناع هم استفاده کنید؛ مخصوصاً اگر در فلافل از فلفل قرمز استفاده کردید، نعناع می‌تواند طعم خوبی به آن بدهد.

مهم‌ترین نکات در طرز تهیه فلافل

  • حتماً اجازه دهید نخودها کاملاً خیس بخورد. هنگام خیس‌خوردن آب آن‌ها دو یا سه بار عوض کنید؛ این کار نفخ ناشی از نخود را کمتر می‌کند.
  • اگر امکان خیساندن نخود نبود، می‌توانید آن‌ها را بجوشانید و آب آن را خالی کنید.
  • می‌توانید پوست نخود را هم بگیرید. پوست نخودهای خیسانده‌شده به راحتی جدا می‌شوند. برای جداشدن پوست نخود می‌توانید هنگام جوشاندن، کمی آن‌ها را هم بزنید؛ به‌این صورت پوست نخود به‌راحتی جدا خواهد شد.
  • قبل از مخلوط‌کردن نخودها با دیگر مواد، بهتر است آب آن‌ها کاملاً گرفته شود که مایه‌ی فلافل شکل خمیری پیدا کند.
  • برای قوام بهتر فلافل می‌توانید اندکی تخم‌مرغ به آن اضافه کنید؛ به‌این صورت، فلافل‌ها هنگام سرخ‌شدن از هم نخواهد پاشید.
  • اگر دوست نداشتید از تخم‌مرغ استفاده کنید، می‌توانید گلوله‌های فلافل را قبل از سرخ‌شدن به‌مدت ۲۰ دقیقه تا نیم‌ساعت داخل فریزر بگذارید.
  • اگر از طرز تهیه فلافل اصیل پیروی کردید، می‌توانید آن را با نان پیتا که نانی لبنانی است نوش جان کنید.

رژیم غذایی مناسب با فلافل

  • اگر اضافه وزن دارید، بهتر است این غذا را با نان میل نکنید.
  • اگر یبوست دارید، از نان سبوس دار و سبزی به همراه فلافل استفاده کنید.
  • اگر کلسترول خون دارید بهتر است دور این غذا سرخ کردنی را خط بکشید.

 

 

منبع : خوش طعم