برنج نیم دانه 1 پیمانه
آب 2 تا 3 پیمانه
گلاب 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
◀میتوانید شکر نریزید و در انتها شیربرنج را با مربا یا شیره یا عسل سرو کنید
◀میزان شکر رو بنا به ذائقه میتونید کمتر کنید
شیر پرچرب 4 پیمانه
خامه صبحانه 3 قاشق سوپخوری(به دلخواه)
کره 30 گرم(به دلخواه)
نمک 1/4قاشق چایخوری
من دستور رو دوبرابر کردم
برنج را از دو ساعت قبل بدون نمک خیس کنید
سپس در قابلمه تفلون ریخته،2 تا 3 پیمانه آب+کمتر از 1/4قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده صبر کنید تا برنج شروع به جوشیدن کرده و شکفته شود.
◀اگر آب برنج تمام شد ولی برنج کامل نشکفته بود یک پیمانه دیگر آب اضافه کنید و صبر کنید تا دانه های برنج کاملا شکفته شوند.
وقتی آب برنج تقریبا کشیده و برنج شکفته شد،لیوان لیوان شی را اضافه کنید.
هر لیوان شیر را که اضافه کردید صبر کتید تا شیر جوش بیاید و بعد لیوان شیر بعدی را اضافه کنید تا آخر
حرارت را کم کرده و گاهی هم بزنید تا برنج در شیر کاملا پخته شده و لعاب بیندازد و دانه برنح کاملا نرم شود.
وقتی دانه های برنج کاملا پخته و نرم شدند و شیربرنج لعاب انداخت کره را اضافه و هم بزنید.
سپس شکر را اضافه کنید.
◀زمان افزودن شکر باید دانه های برنج کاملا نرم شده باشند وگرنه شکر مانع نرم و پخته شدن برنج میشود.
◀اضافه کردن کره مانع ته گرفتن شیربرنج بعد از افزودن شکر میشود.
◀بعد از افزودن شکر دوباره شیربرنج به دلیل ذوب شدن شکر کمی رقیق میشود که طبیعی ست و باید روی حرارت ملایم بماند تا دوباره غلیظ شود.
وقتی دوباره غلیظ شد گلاب را اضافه و هم بزنید و صبر کنید تا دوباره شیربرنج کاملا غلیظ شود.
◀درپایان میتوانید کمی خامه را با شیربرنج رقیق و اضافه کنید(اضافه کردن خامه اختیاریه)پنج دقیقه دیگر بجوشد و بعد حرارت را خاموش کنید.
◀وقتی شیربرنج آماده ست که اگر انگشت روی قاشق چوبی بکشید رد انگشت روی قاشق بماند.
◀اضافه کردن شکر به شیربرنج به سلیقه شما بستگی دارد میتوانید بدون شکر تهیه کرده و بعد با عسل یا شیره یا مربا سرو کنید.
◀میتوانید برای عطر بیشتر یک تکه چوب دارچین در زمان پخت داخل شیربرنج بیندازید و بعد از پخت آنرا دربیاورید.
◀به همراه گلاب میتوانید یک تا دو قاشق عرق هل اضافه کنید.
در شیکفود همراه ما باشید
منبع: اینستاگرام