طرز تهیه کباب تابه ای
از بهترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی، انواع کباب ها هستند. کباب دیگی یا کباب تابه ای از جمله این کباب ها، و غذای مخصوص و بسیار خوشمزه و پر طرفدار بین عشایر ایل سنگسری است که به طور سنتی آن را با آتش هیزم پخت می کردند.
یکی از مشکلات برخی از آپارتمانها تهیه و طبخ کباب است . وقتی که معمولاً کباب روی ذغال طبخ میشود خیلی خوشمزه تر است ولی در صورت عدم دسترسی به آن بهترین راه ،تهیه کباب دیگی ( کباب تابه ای ) است که خیلی هم پر طرفدار است.
مواد لازم برای کباب تابه ای
گوشت چرخکرده مخلوط یا گوشت چرخکرده سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
پیاز: یک عدد متوسط رنده شده و آب گرفته شده
گوجهفرنگی: به تعداد دلخواه
فلفل سبز: به تعداد دلخواه
جعفری: خرد و ساطوری شده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
سماق: به میزان دلخواه
کره: به میزان دلخواه
طرز تهیه کباب تابه ای به صورت گام به گام
طرز تهیه کباب تابه ای بسیار ساده است. ابتدا با رنده متوسط پیاز رنده کنید که خیلی آب نشود، آب پیاز را بگیرید و در یک ظرف جداگانه نگه دارید. پیاز را با گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله یا چرخکرده سینه مرغ مخلوط کنید. جعفری، نمک، فلفل و زعفران دم کرده را به این مخلوط اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا یک حالت چسبنده پیدا کند. در یک ماهیتابه نچسب کره یا روغن مایع یا هر روغنی که ترجیح میدهید، بریزید، کبابتابهای را به سیخهای چوبی بکشید و در ماهیتابه بچینید و روی آنها سماق بپاشید. بهتر است برای هر کباب از دو یا سه سیخ چوبی استفاده کنید تا کباب از روی سیخ نریزید.
حرارت شعله باید متوسط باشد. در اواسط پخت گوجه و فلفلها را کم به سیخ بکشید و کنار کبابها بگذارید. سیخها را هر چند دقیقه به آرامی بچرخانید. اگر هم سیخ چوبی در دسترس ندارید کف ماهیتابه نچسب را با کره چرب کنید، مایه کباب را کف ماهیتابه بچینید و درب ماهیتابه را بگذارید. کمی که گوشت خودش را گرفت با نوک یک چاقوی تیز، کبابها را به اندازه دلخواه برش بزنید و آب پیاز را که نگه داشته بودید روی گوشت بریزید. چند بار کبابها را زیر و رو کنید و کمی که سرخ شد و هنوز آبدار بود شعله را خاموش کنید. در کنار کباب تابه ای کمی سیبزمینی سرخ کرده بگذارید و با گوجه، فلفل و نان یا برنج سرو کنید.
نکته: کبابتابه ای را با سیبزمینی بخارپز هم میتوانید میل کنید. برای اینکار وقتی کباب تابهای را با چاقو برش زدید سیبزمینیهای حلقه شده را لابه لای کبابها بچینید. برای اینکه سیبزمینیها خوب بپزند مقداری آب و رب گوجه فرنگی روی موادتان داخل ماهیتابه بریزید تا سیبزمینیها حسابی مغزپخت شوند.
*میتوانید کباب تابه ای را در فر هم درست کنید. طرز پخت کباب تابهای در سینی فر به این صورت است که ابتدا سینی فر را با روغن چرب کنید. تمام گوشت را کف سینی پهن کرده، به آن برش های هم اندازه داده، روی آن را کاغذ آلومینیوم بکشید و در فر بگذارید.
ابتدا با درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۲ دقیقه و بعد حرارت را کم کنید و ۴۰ دقیقه هم با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا کبابها مغزپخت شوند.
بهتر است در مرحله آخر کمی کره و آبلیمو روی کباب ها بریزید تا طعم لذیذتری داشته باشد.
ترفندهایی برای خوشمزه تر شدن کباب تابه ای:
- بهتر است از مخلوط گوشت گوساله و گوشت گوسفند برای تهیه کباب تابه ای استفاده کنید.
- دقت کنید اگر چربی گوشت بیش ازاندازه باشد ،هنگام پخت اندازه و سایز کباب تابه ای تغییر میکند و کباب تابه ای جمع میشود.
- هر چه مقدار گوشت گوسفندی کباب ها بیشتر باشد، کباب تابه خوشمزه تر خواهد شد.
- برای لذیذتر شدن کباب تابه ای مقداری گلپر هم به آن اضافه کنید تا طعم متفاوت تری از کباب را امتحان کنید .
- برای معطر کردن کباب یک قالب کره را روی آن خرد کنید.
- هرگز از تخم مرغ در کباب تابه ای استفاده نکنید. چون باعث سفت شدن کباب می شود.
- کباب هارا با حرارت بسیار کم بپزید تا مغز پخت شوند.
- در صورت رقیق شدن مایه کبابتان مقداری آرد نخود چی و یا آرد سیب زمینی به آن اضافه کنید.
- آب پیاز را پس از رنده کردن حتما بگیرید.
- روغن را حتما داغ کنید تا کباب ها هنگام سرخ شدن وا نروند.
منبع: my23.food.blog