دوغ محلی خوش طعم
مواد لازم برای دوغ محلی :
ماست: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری
یک حبه قند کوچک ( به جای شکر )
طرز تهیه دوغ محلی با شیر
در این روش ابتدا شیر و آب را با هم مخلوط کنید و یک لیوان از این مخلوط را جدا کنید و کنار بگذارید .
بقیه مخلوط مایع را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود ولی به جوش نیاید. فقط در حدی گرم شود که وقتی دستتان در داخل آن فرو کردید ، دستتان نسوزد.
بعد از گرم شدن مخلوط مایه شیر و آب ، نمک ، شکر و ماست را به همراه یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در ظرف را خوب و محکم ببندید و چند بار تکان دهید . بعد در یک جای گرم به مدت چند روز ( 3 تا 4 روز )قرار دهید تا دوغ اماده شود. برای زودتر آماده شده دوغ میتوانید آن را زیر نور آفتاب و یا کنار شوفاژ قرار دهید.
نکته درست دوغ محلی :
اگر شکر داخل دوغ زیاد شود دوغ بد مزه میشود و ، باعث بد مزه شدن دوغ می شود.
کالری دوغ
یک لیوان دوغ که حدود 200 میلی لیتر می باشد تنها 77 کالری دارد.
دوغ محلی در بارداری ؟
دوغ سرشار از کلسیم و مواد مغذی است اما اگر پزشک به بانوان باردار توصیه کرده است حتما مصرف نکنند.
طرز تهیه نان لواش خانگی
درست کردن هر نوع نان در منزل بسیار لذت بخش می باشد ، اما طرز تهیه نان لواش در خانه می تواند کمکی به این کند که نه به تعداد زیاد اما تا حدودی می توانید آن را تهیه نمایید.
طرز تهیه نان لواش
مواد لازم برای نان لواش خانگی
آرد سفید : یک پیمانه سر پر
روغن مایع : 3 قاشق غذاخوری
نمک : یک قاشق چای خوری
آب :به مقدار کافی
طرز تهیه نان لواش :
ابتدا داخل کاسه ای نسبتا بزرگ آرد را با نمک مخلوط کنید.بعد از اینکه کاملا مخلوط شد 2 قاشق از 3 قاشق غذا خوری روغن را به آرد اضافه کنید و با دست هم بزنید.
در همین حین کم کم آب را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد به صورت خمیر در بیاید.زمانی که خمیر صافو یکدست شد روی آن را بپوشانید بگذارید تا 10 الی 15 دقیقه استراحت کند.
خمیر آماده شده را بسته به سایزی که میخواهید نان را درست کنید به صورت گلوله های کوچکتری در بیاورید.
در ظرفی آرد بریزید و سپس هر گلوله ای را که درست میکنید آغشته به آرد کنید تا خمیر به دست نچسبد.
بعد از اینکه تمام خمیرها را آماده کردید روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید.
نکات مهم تهیه نان لواش:
نکته مهم اینکه بلا فاصله بعد پخت و خنک شدن نانها, انها را داخل جا نونی بگذارید تا خشک نشود
اگر بعد پخت نانها احساس کردید که خشک هستند نگران نباشید اگه در جا نونی بگذارید بعد 2-3 ساعت کاملا نرم میشوند
میتونید نان ها رو درون پارچه و پلاستیک به مدت چند روز نگه دارید و استفاده کنید
خورش کدو حلوایی
مواد لازم :
کدو حلوایی یک کیلو
آلو بخارا پانزده عدد
پیاز یک عدد متوسط
زردچوبه و فلفل سیاه و نمک
روغن مقداری
گوشت گوسفندی خرد شده دویست و پنجاه گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
خوب اول از همه کدو رو به قطعات دلخواه برش داده و داخل تابه با کمی روغن تفت میدیم.
وقتی کدوها سرخ شدن از تابه خارج کرده و پیاز خرد شده رو میریزیم و تفت میدیم.
وقتی پیازسبک شد زردچوبه و فلفل سیاه و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم و تفت میدیم.
حالا گوشت خورشتی رو میریزیم و تفت میدیم.
حدود سه لیوان آب بریزید و بذارید تا جوش بیاد.
وقتی جوش اومد شعله رو کم کنید و دو ساعت زمان بدید تا گوشت ها بپزن.
وقتی گوشت ها پخته شدن کدوها رو میچینیم روی گوشت ها و چند عدد آلوی خیس خورده رو هم میچینیم ونمک غذا رو اندازه میکنیم و دوباره برای نیم ساعت درب تابه رو میبندیم تا کدوها نرم بشن و طعم آلوها در بیاد.
خیلی خیلی خوشمزست .
نکته :??
.حتماً از تابه برای پخت این خورش استفاده کنید که موقع پختن کدوها روی همدیگه قرار نگیره.
منبع: ashpazkhoneh