کلم پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که اصالت آن مخصوص شهر شیراز است. این غذا بسیار ساده بوده و طرفداران زیادی دارد. در تهیه کلم پلو از ادویه های مختلفی استفاده می شودبه همین دلیل بسیار خوش عطر و بو است.

طرز تهیه کلم پلو شیرازی - کتاب کاله

با توجه به اینکه کلم پلو با مواد اولیه کاملا ساده درست می شود ارزش غذایی بسیاربالایی دارد.

در ادامه با طرز تهیه کلم پلو شیرازی آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه کلم پلو :

 

گوشت چرخ کرده :400 گرم

 

برنج : 4 پیمانه

 

کلم :700 گرم

 

پیاز متوسط : دو عدد

 

آرد نخودچی : دو قاشق غذاخوری

 

پیاز داغ : چهار قاشق غذاخوری

 

سبزی معطر شامل (ریحان، تره، ترخون و شوید) : 250 گرم

 

نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم

 

پودر لیمو عمانی : به مقدار لازم

 

طرز تهیه کلم پلو شیرازی :

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و به اندازه چهار قاشق غذاخوری پیازداغ را به همراه زردچوبه، فلفل و کمی روغن داخل تابه بریزید.

سپس کلم را به صورت رشته رشته خرد کرده و به مواد اضافه کنید.

همه مواد را روی حرارت ملایم خوب تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند سپس به اندازه 2/3 لیوان آب داخل تابه بریزید و در تابه را ببندید تا کلم ها نرم و پخته شوند.

بعد ازنرم شدن کلم ها در تابه را بردارید تا آب اضافی آن تبخیر شود.

سپس دو قاشق غذاخوری از سبزی های معطر را کنار گذاشته و مابقی سبزی را به همراه کمی نمک و پودر لیمو عمانی، بعد از اینکه آب مواد تفت داده شده کاملا تبخیر شد به آن اضافه کنیدو مواد را کمی تفت دهید.

پیاز ها را رنده کنید و آب آن را خوب بگیرید سپس داخل یک کاسه گوشت چرخ کرده، سبزی معطر، آرد نخودچی، نمک و فلفل و پیاز رنده را ریخته و کاملا ورز دهید تا یکدست شوند. مقداری کمی از مایه را برداشته و به کمک دست گرد کنید.

گوشت قلقلی ها را داخل تابه بریزید و با کمی روغن تفت دهید سپس در تابه را ببندید تا خوب پخته و سرخ شوند.

برنج آب کش شده را با مایه کلم و روغن تابه ای که گوشت را با آن سرخ کره اید، مخلوط کنید سپس داخل یک قابلمه برنج و گوشت قلقلی را به صورت لایه لایه بریزید. در آخر هم دو سوم لیوان آب را دور تا دور قابلمه بریزید و برای 30 تا 45 دقیقه دم کنید.

منبع: مزه ناب